Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Hvedeboller med bulgur. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Nogen gange ville jeg ønske jeg kunne sende duften med ud på bloggen, for der er ikke noget som når hele huset fyldes med duften af hjemmebag.

Jeg kender ikke noget så simpelt som vand, mel og surdej der blandes til de skønneste brød i alle mulige variationer, og alligevel af industrien bliver gennem smadret til noget ligegyldigt.

Godt brød tager tid punktum. Det er virkelig ikke svært at tilegne sig den færdighed at bage brød. Men der skal bages mange gange før du synes du har det perfekte brød. Dej er levende og opfører sig forskellig fra årstid til årstid, temperaturer og luftfugtighed spiller ind.

Derfor får du altid en smule forskellige brød, hver gang du bager, men altid lækre brød. Hvis du undlader bulguren har du faktisk den dej jeg bruger som udgangspunkt for de fleste af mine brød.

Du skal bruge:

  • 300 gram godt hvedemel.
  • 200 gram godt rugmel.
  • 5 dl lunkent vand.
  • 17 gram havsalt.
  • 200 gram surdej – opskrift på surdej KLIK HER.
  • 175 gram bulgur.
  • 10 gram gær.

Sådan gør du:

Opløs gær og surdej i vandet og lad det stå 5 minutter. Tilsæt bulgur og salt. Kør melet i på en røremaskine til alt melet er blevet fugtigt 2-3 minutter. Lad dejen hvile 20 minutter. Vurder om dejen mangler mere vand eller lidt mere mel. Herefter røres dejen 10 minutter for fuld drøn på røremaskinen, start på den lave og kør langsomt op på fuld hastighed.

Dejen er færdig rørt når den siger ‘flop’ ‘flop’ og er samlet til en glat og ensartet dej. Kom dejen i lufttæt beholder og kom i køleskab 12-16 timer.

Dagen efter. Tag dejen ud på et bord drysset let med mel. Skær dejen i 2 stykker og rul til 2 pølser. Skær hver pølse i 7-8 stykker. Form stykkerne til boller og kom på plade med bagepapir.

Lad bollerne hæve 1 1/2 time. Pensl bollerne med smeltet smør eller olivenolie og bag 15-20 minutter ved 225 grader. Køl bollerne af på en rist.

Bollerne er gode som morgenstykker eller som gnaveboller i madpakken.

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.