Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Baconmarmelade. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Jeg har været i det kreative hjørne og det kom der disse små lækre sager ud af.

De er geniale som små startere inden middagen, i stedet for en forret. Vi bruger dem tit til jul eller nytår, hvor appetitten stadig skal være indtakt inden det helt store traktement. Spis dem stående med gæsterne i køkkenet med et godt glas øl eller vin til. Jeg vil foretrække øl til bacon og lækker hvidvin til laksen. Her får du 2 opskrifter på nogle anderledes hapsere. Jeg skulle huske og sige fra det hjemlige smagepanel, at de er 100% godkendt.

  • 400 gram tørsaltet bacon – f.eks. Den fra Aalbæk
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk lakrids granulat – Mill&Mortar har en god en
  • ½-1 tsk stødt ingefær
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk dijonsennep
  • ½-1 dl Bourbon – Jim Beam er fars foretrukne
  • ½ dl æbleeddike – evt mere eddike hvis du foretrækker den mere syrlig.
  • Basilikum til anretning

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg i små tern. Bacon skæres i tern. Bland chili, lakrids, sukker og farin og knus i en morter eller krydderikværn. Brun bacon i 1 spsk smør til det har fået god gylden farve. Tag bacon af gryden og steg løg og hvidløg i baconfedtet til løgene er blanke, skal ikke tage farve. Tilsæt krydderierne sammen med bourbon og kog lidt ned ca 3-4 minutter. Nu kommes bacon tilbage i gryden sammen med sukker, honning, farin og æbleedike. Lad det hele simre ved svag varme i ca 15-20 minutter. Smag til undervejs så du har styr på hvor marmeladen lander henne, altså er den for salt, syrlig eller sød. Smag til når du har nået den ønskede konsistens. Anret på tynde ristede hvedebrød med basilikum blade.

Se også opskrift på laksehapsere HER.

Velbekomme og god fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.