Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Chokoladetærte. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Tarte au chocolat som franskmændene siger det.

Denne tærte stødte jeg på i Frankrig får nogle år siden. Vi var ude på landet og spiste på det lokale spisested hvor det var fruen i huset der stod for serveringen og hendes mand der svingede potter og pander i køkkenet. Det var autentisk, rustikt og hjemmelavet fransk bondemad. Til min store glæde er der i bogen BISTRO (Stéphane Reynaud) en opskrift der passende kunne være den jeg fik serveret dette sted. Den er på ingen måder sund, tværtimod nok så forbudt som den kan blive. Men den gør godt for krop og sjæl. Nu er det ikke så ofte, at man kan genkalde sig diverse feriestemninger når man er kommet hjem, men det er meget tæt på med denne opskrift. Nu får du opskriften her, så kan du jo’ prøve og se om du kan skabe den franske stemning, hjemme i dit eget køkken.

Først skal vi have lavet os en god og sød mørdej til tærten.

Tærtedej – sød mørdej – Les pátes á tarte.

  • 125 gram smør
  • 70 gramFlormelis
  • 50 gram Mandelmel brug evt. kaffekværn og mal selv mandler.
  • 250 gram Mel
  • 1 æg

Bland det blødgjorte smør med sukker og mandelmel og sigt melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen og saml den til sidst med ægget, brug evt. en smule vand hvis dejen virker for fast. Dejen stilles på køl i mindst 1 time.

Dette skal du bruge til en tærteform på 25-30 cm i diameter.

  • Mørdej – ovenstående
  • 50 gram Hasselnødder
  • 150 gram Mørk chokolade
  • 70 gram Smør
  • 250 gram Fløde
  • 1/4 dl Whisky

Rul mørdejen ud og læg den i tærteformen. Hasselnødderne hakker eller blender du og drysser dem over tærtebunden. Prik tærtebunden med en gaffel. Bag tærten 20-25 minutter ved 180 grader.

Smelt chokolade og smør i fløde og whisky. Hæld chokolademassen i den bagte tærtebund. Stil tærten koldt i mindst 1 time, til chokolademassen stivner. Drik god kaffe og portvin til.

Vælg kun gode råvarer til denne opskrift. Det er så sjældent man spiser den slags, så her bør du vælge kun det bedste til dig og dine.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse.

MadFar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.