Dette er en helt fantastisk suppe, super nem at lave og enorm smuk med sin grønne farve. Du skal næsten unde dig selv at lavde den med frisk bælgede ærter, så får du smagen af sommer med 100 km/t, men gode frosne kan også gøre det. Til suppen her bruger jeg en rigtig god spansk i suppen, som naturligvis også serveres til.

Dette skal du bruge til 4 personer:

  • 7 dl hønse boullion eller kraftig fond.
  • 500 gram ærter – friske eller frosne.
  • 1 bundt dild.
  • 2 dl god tør cava.
  • 2 dl fløde.
  • 1 citron saft og fintrevet skal.
  • 2-3 kammuslinger pr person.
  • Havsalt og kværnet peber.

Sådan gør du:

Blend suppen med cava, ærter og dild, spæd evt. til med lidt mere cava for en mere lind konsistens. Kog suppen op og smag til med citronsaft, havsalt og kværnet peber.

Pisk fløden til en let creme med revet citronskal. Pensl kammuslingerne med olivenolie og grill disse på spyd 2 minutter på hver side.

Anret suppen med kammuslingerne, godt brød og resten af den gode cava.

Velbekomme og god fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply