Nem opskrift på hjemmelavet appelsinmarmelade…

Havde en del appelsiner som vi ikke kunne nå at få spist. Jeg hader at smide gode råvarer ud, så der var ikke andet for end, at forvandle dem til marmelade. Jeg er er ikke den store marmeladespiser men det var et par hoveder her i huset der blev glade ved synet af glas med hjemmelavet marmelade. Og det bedste af det hele, her er ingen enumre og andet stads. Godt nok er der en del sukker i, men der er ikke noget på ingredienslisten en 5-årig ikke kan stave til, så går det nok.

Dette skal du bruge:

  • 10 appelsiner.
  • 5 dl vand.
  • 500 gram rørsukker.
  • 1 stjerneanis.
  • 1 spsk. finthakket frisk ingefær.
  • 1/2 tsk. anisfrø.
  • 1/2 tsk. tørret chilli.
  • saften fra 1 citron.

Sådan gør du:

Skræl 2 af appelsinerne med en tyndskræller, sørg for ikke at få det hvide med, hak det i fine strimler. Skær skrællen af resten af appelsinerne, også her skal du sørge for ikke at få det hvide med pga. bitterstofferne, skær frugtkødet i små tern.

Kom strimlerne i vandet og kog dem i ca. 15 minutter.Tilsæt herefter frugtkødet med stjerneanis, chilli, ingefær, citronsaft og anisfrø. Kog det hele i 30 minutter. Tilsæt rørsukker og kog i yderligere 30 minutter.

Kom marmeladen på skoldede glas skyllet med atamon. Kan holde sig 4-5 måneder på køl og ca. 1 måned efter åbning.

God fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply