Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Boller i karry. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Boller i karry.

Lav nu de kødboller selv for pokker da…

Næste gang du står med næsen nede i køledisken, og fristes til at købe færdiglavede frosne kødboller, tjek hvad de er lavet af og vurder selv hvilken kødbolle du vil spise. Disse lækre hjemmelavede eller de ‘lækre’ frosne. Jeg sværmer for at lave det mest mulige selv. Ja jeg ved det godt det tager din kostbare tid. Det kræver tid, at lave sin mad selv fra bunden og det kræver øvelse at finde tiden. Som regel bruger jeg et par timer 1-2 gange i ugen hvor den får max. gas på tilberedningen og forberedelsen. Bønner sættes i blød eller jeg koger dem jeg satte i blød i går (det tog ca 4sek.) der blendes humus eller bønner, der bages et brød (holder ca 1 uge ergo skal du kun bage 1 gang) Laver jeg en salat laver jeg til 2-3 dage (det gælder egentlig det meste det sparer tid) etc. etc.

Det jeg vil fortælle dig er, ved at bruge et par timer i dit køkken (som for mange har kostet en halv rumraket) 1-2 gange i ugen er, at du sparer en masse tid i den anden ende. I stedet for bare at købe noget slask i dit supermarked skal du øve dig i at lave tingene selv. Prøv i det små, f.eks. start med at have en bage dag. Vi bager om søndagen til hele ugen, ergo har vi altid lækkert hjemmebagt rugbrød, kom det i køleskabet og det holder sig frisk. Det lyder skørt, men du sparer virkeligt tid. Start i det små og tro mig der går sport i den. Og den største glæde er, du ved hvad der er i din mad som, du giver dig og dine kære. Er der noget crap i, så har du selv kommet det i, så lad vær med det. God fornøjelse med din hjemmelavet mad.

Pift bollerne op til din karry.

Råvarer du skal bruge:

  • 500 gram kalv/flæsk
  • 1 stort løg, fint hakket
  • 2 fed knust hvidlød
  • 1-2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 æg
  • 1 lime, brug saften + fint revet skal
  • 1 tsk. kardemommefrø, fjern skallerne når de er knust
  • 1 tsk. korianderfrø (knuses i morder med kardemommen)
  • ca 1 dl groft mel evt. spelt, eller rismel hvis de skal være glutenfri
  • salt/peber

Alle råvarer blandes, evt i en røremaskine, til en fast fars.

Tag en gryde med rigeligt vand, vandet skal ikke koge men tæt på. Form farsen til små boller, kom dem i vandet med en stille hånd. Bollerne er færdige når de svømmer til overfladen.

Opskrift på karrysovs klik her

Velbekomme

Madfar

Join the discussion One Comment

  • Morten Poulsen siger:

    Aldeles fremragende kødboller! Ungerne havde en fest med at lave dem og vi nød alle at sætte dem til livs.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.