Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Braiseret lammeskank med grønkål. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Jeg må sige jeg denne vinter har kastet min kærlighed på skank. Det er så intens i smagen, en virkelig vinterret som kan varieres i det uendelige.

Og så er det typisk fransk bondemad, go’ sat kost, det er jo’ rart hvis man er lidt frankofil og det er man vel.

Og så er det ikke en særlig dyr udskæring, den er nok ikke fin nok til mange gider købe den men det er rart for os der gider – 69.- pr kilo.

Nu skal jeg fortælle dig hvordan jeg gjorde. Det bedste jeg ved er at improvisere, bruge det der er ved hånden. Du skal selvfølgelig selv sørge for dit basislager er iorden og gør du det jævnligt vil du altid have ‘råvarer lige ved hånden’.

Til 4 personer skal du bruge omkring 1 1/2 kg lammeskank, der er en del ben det vejer også så det er ikke fordi vi skal frådse i mængden af kød det er jo’ ikke kun det det kommer an på. Så hvis du har en slagter som jeg der (desværre) ikke har frisk lammekød, så sørg for at ringe i forvejen og sig hvad du skal bruge og hvornår så sørger han for at det er tøet op når du henter det. 1.5 kg er omkring 3 lammeskanker.

Til 4 personer

 • 3 lammeskank
 • 3 fed hvidløg
 • 2-3 persillerødder
 • 5-6 stængler blegselleri
 • 1 storporre
 • 1/2 flaske tør hvidvin (resten hygger du med men du skærer grøntsager)
 • 1 laurbærblad
 • 6-10 peberkorn
 • 1 tsk røget paprika
 • 1 rødløg stukket med 4 nelliker
 • havsalt

Tag skanken ud af køleskabet 20-30 minutter før det skal bruges, så køler det ikke fedtstoffet ned når det skal steges. Gnid salt og paprika ind i lammekødet. Skær grøntsagerne i grove tern. Kom 1 spsk godt kærnet smør i en stor gryde der kan tål at komme i ovnen og brun lammeskankerne godt af. Tilsæt hvidvin, peberkorn og laurbærbladet og lad det simre et par minutter. Tilsæt resten og stil det i forvarmet ovn ved 140-150 grader i ca 4 timer, kødet skal være så mørt at det falder fra benet. Se til retten indimellem og vend skankerne jævnlig.

Nå den er færdig skal vi have lavet saucen. Den har næsten lavet sig selv men vi skal lige have den justeret. Tag skanker op og hold dem varme. Sigt fyldet fra og kom saucen i en gryde. Tilsæt 6-8 dråber fishsauce og et par spiseskefuld tamari (en bedre udgave af soyasauce) reducer ca til det halve, tilsæt 1 spsk fransk estragonsennep og smag til med citronsaft så du får en behagelig syrlighed men ikke sur. Monter med 1 tsk kold smør (igen ikke kærgården men smør, kærnet)

Jeg lavede en virkelig intens grønkål til. Min slagter laver sådan nogle stor kålboller til næsten ingen penge og det sparede mig en masse tid uden at gå på kompromi og det kan vi li’. Han havde kogt grønkålen i en suppe og presset dem bagefter og rullet dem til kugler (tror ikke det behøves hvis du laver dem selv) rimeligt simpelt. Jeg svitsede 200 gram røget god bacon og tilsatte grønkålen, det skal varmes godt igennem og måske du skal spæde til med lidt væske evt. kartoffelvand. Voila’ så har du grønkål, virkelig rig i smagen, meget intens.

Til dessert (som vi får alt for sjældent) fik vi ris a la mande, lækre øko grødris som jeg kogte i rismælk, opskriften finder du HER.

God fornøjelse med skankerne og velbekomme.

MadFar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.