was successfully added to your cart.

Det her er den bedste opskrift på brioche jeg længe er stødt på. Jeg kan ikke selv tage æren for den, men derfor skal i ikke snydes så jeg viderebringer den her. Opskriften her kan bruges til 2 store briochebrød eller det kan skæres ud til boller, de er ideelle til f.eks. burgere. Brødet kan med fordel fryses ned efter bagning så har du altid et lækker brød klar som kan lunes eller ristes. Brioche er mine øjne et luksusbrød som kan nydes i ny og næ. Vil du have lækkert hverdagsbrød så med her Madfar’s Bondebrød.

Dette skal du bruge:

  • 60 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 1 kg hvedemel
  • 20 g salt
  • 150 gram rørsukker
  • 10 hele æg
  • 500 g blødt økologisk smør
  • lidt æg til pensling

Sådan gør du:

Start med opløse alt gæren i det lunkne vand. Derefter tilsæt sukker, salt og mel. Rør dejen godt sammen og tilsæt herefter æggene et ad gangen. Når dejen slipper røreskålen (ca. 10 minutter) tilsættes smørret lidt ad gangen.

Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den hvile ved stuetemperatur på køkkenbordet i 2 timer.

Nu æltes dejen i hånden tilsæt ekstra mel efter behov. Kom dejen i en (næsten) lufttæt beholder og lad den koldhæve i køleskabet natten over.

Vil du lave boller skæres disse ud i 100 gram størrelse, ælt dem runde og lad dem efterhæve på bageplade i ca 2 timer med et klæde over. Pensl med æg. Bag bollerne i forvarmet ovn i 20-25 minutter ved 170 grader (kernetemperatur 97 grader) Køl brødene af på en rist.

2 brød:

Del dejen i 4 lige store stykker. Form dejen som 4 store pølser og læg dem i bage forme side om side, 2 pølser i hver form. Lad dem hæve i 2 timer. Pensl med æg og bag brødene i forvarmet ovn 170 grader ca. 20-25 minutter eller en kernetemperatur på 97 grader. Køl brødene af på en rist.

Nyd dem lune.

Velbekomme og god fornøjelse

Thomas Madfar

brioche, opskrift, brød, madfar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.