Carpaccio surf’n turf style med stegte rejer og parmesancreme.

By marts 20, 2017Oksekød

4 personer

300 g oksetyndstegsfilet
2 spsk olivenolie
8 store rejer med skal
1 rødløg
½ L klassisk syltelage KLIK her for opskrift

Parmesan creme:
25 g parmesanost
100 gram mayonnaise

Skær oksekødet ud i tynde skiver og læg skiverne på bagepapir, skiverne skal overlappe hinanden en smule. Læg et stykke bagepapir ovenpå kødet og rul kødet ud. Sæt kødet på frost i minimum 3 timer.
Lav en klassisk syltelage med halv eddike og halv sukker. Skær rødløg ud i små tynde både og kom den afkølede syltelage over. Lad løgene trække mindst 2-3 timer.
Steg rejerne i neutral olie og vend til sidst finthakket persille over og lad dem køle af.

Parmesancreme:
Riv parmesanosten fint og vend med mayonnaise og lade det trække 30 minutter.

Servering:
Skær oksekødet ud i skarpe firkanter og læg kødet på en talerken og lad det stå ved stuetemperatur i ca 30 minutter.

Pynt med rejer, de syltede løg, parmesancreme og give et drys havsalt. Pynt af med kørvel eller dild.

Oksekød med rejer og parmesancreme

Leave a Reply