Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Chokolade cookie. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Disse kager er et hit, hver gang.

Nyd dem til en god kop kaffe, til fødseldagen eller picnicturen.

Disse cookies er med inspiration fra Claus Meyer, dog har jeg brugt muscovado – som er rørsukker der ikke er raffineret – istedet for brun farin. Det giver en mere krydret smag, sådan lidt lakridsagtig. Prøv dig frem og find din egen favorit udgave.

Lav en lidt større portion, dejen kan med fordel fryses ned, tag dejen op aftenen før du skal bage. Så kan du bage dine favorit cookies lige når det passer dig.

Dette skal du bruge:

  • 1 stang vanilje.
  • 125 gram blødt usaltet smør.
  • 200 gram muscovado sukker eller brun farin.
  • 1 æg.
  • 225 gram mel – jeg bruger biodynamisk mel fra Aurion, klar favorit.
  • 5 gram bagepulver – findes i bioudgaver i helsebutikker.
  • 5 gram salt.
  • 100 gram hakket mørk chokolade – her brugte jeg 70% for at få mere sødme, brug den du bedst kan lide, dog ikke mælkechokolade.

Bland smør, vaniljekorn (flæk den og tag kornene ud) og sukeret i en røreskål, kom ægget heri. Rør dejen godt sammen på røremaskinen. Sigt bagepulver og melet i, tilsæt den hakkede chokolade og rør dejen færdig til den er fast i konsistensen.

Tag den færdige dej ud på bordet, ælt den godt sammen og rul den ud til en ca. 15 cm lang pølse. Film den og kom den på køl til den er gennem kold, mindst en time.

Del dejen i 10 skiver. Bag dem på bagepapir med god afstand, da de flyder meget ud, ca. 5 på en bradepande.

Bag dem 12-15 minutter ved 180 grader.

Så der cookies.

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.