Chutney med æbler og blommer.

Madfar’s æble/blomme chutney.
Jeg har sparet lidt på sukkeret ved at tilsætte æbler og rosiner, så fra at skulle bruge ca. 5 dl sukker til mine 20 blommer, brugte jeg 2 dl.

Jeg brugte:
20 blommer, udstenet og i kvarte.
3 store æbler, skåret i grove tern.
3-4 løg, skåret i grove tern.
3 dl æbleeddike eller hvidvinseddike.
1 dl balsamicoeddike.
2 dl rørsukker.
2 dl mørke rosiner.
2 spsk. friskrevet ingefær.
2-4 stængler kanel.
3 tsk. tørret chili, eller 1 frisk fintsnittet chili uden kerner.
16 kardemommekapsler.
1/2 spsk. stærk karry.
1/2 tsk. vaniljepulver (ikke sukker)
Kom det hele i en passende gryde og varm langsomt op. Lad chutneyen simre i 45-60 minutter. Til sidst jævnede jeg chutneyen med 2 spsk. majsmel, men den kan sagtens jævnes med maizena eller en meljævning. Det altså nemt at lave chutney og det smager helt fantastisk. Det er fremragende til de fleste kødretter, selv elsker jeg chutney til kylling.

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar's æble / blomme chutney.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply