Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Drømmekage. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Siden 60’erne har drømmekagen haft sit indtog i Danmark og er i dag gået hen og blevet en klassiker. Jeg smider den på bloggen fordi det er en mine absolut favoritter blandt kager og for at gøre mit til den ikke ryger i glemmebogen en dag. Der kunne sikkert fortolkes på denne smukke kage, men det vil jeg lade være op til andre om at gøre, her får du den klassiske opskrift som jeg ved både min mor og mormor altid laver den.

Dejen:

  • 6 æg
  • 1/2 tsk vaniljepulver (ikke sukker)
  • 380 gram hvedemel.
  • 450 gram sukker.
  • 4 tsk bagepulver.
  • 3 dl sødmælk
  • 120 gram smør.
  • Kokostopping:
  • 300 g kokosmel
  • 200 g smør
  • 420 g brun farin
  • 1-2 dl sødmælk

Tag en lillebradepande som på billedet og dæk den med bagepapir. Pensl evt med madolie inden så er bagepapiret nemmere at styre. Klip og tilpas bagepapiret.

Pisk æg og sukker i en røremaskine til det er godt luftigt. Tilsæt vaniljekorn og sigt bagepulver og hvedemel heri. Smøret smeltes og den kolde mælk hældes over og vendes med i dejen mens røremaskinen kører.

Hæld dejen i den klargjorte bradepande og bag i 20-25 minutter ved 190 grader almindelig varme.

Varm alle ingredienserne op til kokostoppingen i en passende gryde og rør det til en enartet masse. Når kagen er bagt hælder du kokosmassen over kagen og bager yderlige 5-7 minutter ved 220 grader varmluft.

Lad kagen køle helt af før der skæres. Bør nydes i godt selskab og med god kaffe til.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.