was successfully added to your cart.

Dette skal du bruge:
600 gram torskefilet uden skin, skåret i passende stykker.
1 kg blandede rødder feks Rødbede, pastinak, gulerødder, knoldselleri.
1 øl (0,33L) jeg bruger almindelig pilsner, du kan også bruge mørk øl
180 gram hvedemel + 2 spsk ekstra
1 tsk natron
2 L fritureolie

Chilidyp
2 dl god mayonaise  se opskrift her
1 spsk chilisauce
1 tsk chiliflager
1 fed hvidløg knust i hvidløgspresser
havsalt og kværnet peber

Bland hvedemel, natron, lidt havsalt og øl til en tykflydende dej. Stil på køl.
Vend torskestykkerne i 2 spsk hvedemel og stil på køl sammen med dejen.

Vask og skræl rødderne og dup dem tørre i køkkenrulle. Skær rødderne i passende stænger til pommesfritter. Vend med olivenolie og havsalt og læg dem i en stor bradepande. Bages i ovnen ved 180 grader 45-60 minutter til de er møre.

Chilidyp:
Bland alle ingredienserne og juster styrken efter temperament.

Varm olien op i en gryde til 180 grader, brug stegetermometer. Dyp torskestykkerne i øldejen og friter et par stykker ad gangen, så olien ikke bliver kølet for meget ned. Kunsten ved god fisk og tjips er at olien er varm, ellers bliver fisken ikke ordenligt sprød. Kom fisken på fedtsugende papir og drys med havsalt og friskpresset citron. Vend rødderne med friskpresset citronsaft og en smule friskhakket persille.

Denne ret skriger til, at du drikker en øl hertil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.