Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Fødselsdagskage. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Jeg har i tidernes morgen skrevet blogs for Kernesundfamilie og en af de store aha-oplevelser jeg fik, var netop det at kunne lave noget kage/dessert uden brug af sukker. Jeg er ikke fanatisk mht. brugen af sukker som sådan, men det er da fedt at have et alternativ i baglommen, bare en gang imellem.

Og en anden inspirationkilde – til alt det her sundhedshalløj – som jeg godt kan lide er Oscar Umahro. Han er om nogen genial til sammensætninger af smage, farver, grøntsager etc. i det hele taget er han god, hvis du mangler inspiration, til en sundere hverdag uden fanatisme men ganske enkelt med en stor portion sund fornuft.

Han har skrevet gode kogebøger i serien ‘Sundheds revolution’ og har også lavet en desideret ‘mandesundhedsbog’ til os mænd der mangler sparket bag i. Der er masser af ideer til træning, søvn og gode sunde kostvaner, kun for mænd.

Nå men nu til kagen som jeg vil give dig opskriften på her. Den er fra bogen Kernesund Familie Sådan, som udkom i 2007, kagen har vi bagt masser af gange da den er velsmagende og ikke giver ustabilt blodsukker (så man fri for børn der render op ad væggende)

Dette skal du bruge til en stor kage 6-8 personer:

Lagkagebund:

  • 1 springform 24-28 cm.
  • 200 gram mandler.
  • 4-5 spsk. peanutbutter – røres op med en smule vand til en lind creme der kan smøre ud. Du kan også bruge hasselnøddesmør.
  • 25 tørrede dadler.
  • 5 spsk. raw kakaopulver.
  • 4-5 appelsiner – saften og fintrevet skal uden det hvide.
  • 6 hele æg.
  • 1/2 tsk. kanel (ikke sukker)
  • 1/2 Vaniljekorn.
  • en lille smule kværnet peber.
  • Pisket fløde til pynt – eller soyafløde hvis du ikke tåler mælkeprodukter.

Æg piskes hvide og luftige.

Massen til kagebunden køres grundigt i foodprocessor.

Sådan skal det gøres:

Kom mandler, dadlerne, kakao, appelsin saft/skal, kanel, vanilje og peber i en foodprocessor og kør alle ingredienser til en fin masse. Æggene piskes helt hvide og luftige.

Blandingen vendes godt sammen med æggemassen, gør det meget forsigtigt så vi bevarer massen luftigt.

Bag kagebunden i springformen i ca 20-25 minutter ved 160 grader. Bunden replika ure skal virke saftig og må ikke blive tør. Når kagenbunden er kølet godt af, smøres siden med peanutbutter cremen.

Mango-blåbær kagecreme:

Ingredienserne til cremen køres til creme i blender.

  • 1 mango.
  • 2 store håndfulde bær – evt. på frost, eller friske bær i sæson.
  • 1 dl. mandelolie.
  • 2 knsp. kardemomme.
  • 2 knsp. vaniljekorn.
  • 2 knsp. kanel.
  • 1 knsp. havsalt.
  • 1 knsp. kværnet peber.

Alle ingredienser blendes rigtigt godt til en lind creme, stille på køl i 1 time.

Peanutbuttercreme, til at pynte med og for ekstra delikat smag. Istedet for at køre cremen lind med vand så prøv med en smule annanassaft.

Så skal kagen pyntes så den ser fin og festlig ud. MUMS!

Rigtig god fornøjelse med kagen.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.