was successfully added to your cart.

Jeg bruger ofte alternativer til traditionelle mælkeprodukter. Feks. kan du bruge soyafløde istedet for rød fløde, det smager godt og du sparer på de mættede fedt syrer. Soyafløde kan du typisk købe i helsekost butikker, men flere og flere supermarkeder er begyndt at føre soya produkter. Det er et super godt produkt, hvor du virkelig får fornemmelsen af, at synde i fløde. Du får opskriften her:

Frikadeller:

  • 500 gram økologisk kalv/flæsk
  • 1 løg hakket fint
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 dl grov økologisk rismel til glutenfri eller 1 dl grov speltmel
  • 2 dl rismælk
  • 1 økologisk æg

Bland alle råvarerne i rørmaskine og form farsen i passende størrelser. Steg frikadellerne ved svag varme i lidt olivenolie.

Spidskål:

Halver’ kålen og skær stokken fri og smid væk. Kom kålen i kogende vand i 2-3 minutter. Du kan se kålen ændrer farve og blir lidt blødere, hæld vandet fra og dryp olivenolie og citronsaft over og drys med hav/sten salt.

Stuvede sølvbeder:

Sølvbeder er en bladgrøntsag. Den er i familie med rødbeder, men er smags-, ernærings- og brugsmæssigt i samme gruppe som spinat, salat, grøn kål og andre super sunde bladgrøntsager. Bladene kan dampes eller wokkes, i denne opskrift har jeg valgt at stuve dem i soyafløde. Egentlig bliver de jo’ bare dampet i soyafløde.

Hak bladene i fine strimler og snit stilken fint. Varm lidt olivenolie op i en gryde med 1 hakket fed hvidløg, kom sølvbederne i og lad det dampe af i gryden i 2 minutter, det må ikke brune. Nu tilsætter du soyafløden og lad det hele småsimre til bederne er møre, men stadig med lidt bid i.

Anret så det hele ser indbydende og lækkert ud.

ps: tilsæt evt. forskellige krydderurter til dine frikadeller.

Velbekomme

MadFar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.