Kål skal koges så man kan smutte det på ganen?
Nej tak! det går skam fint i den rå udgave. Her kommer en rødkålssalat som du vil elske hele julen igennem.
Dette er en nem salat at lave og den smager fantastisk som tilbehør til aftensmaden og laver du lidt ekstra er der osse til madpakken næste dag.
Dette skal du bruge til ca 4 personer:
- 4-5 appelsiner.
- 1-2 store spsk akacie honning.
- 2 håndfulde hasselnødder eller walnødder.
- Knap et halvt rødkål.
Start med at varme en pande imens du snitter rødkålen i mundrette stykker, ikke for store og heller ikke for små. Rist nødderne til de er godt mørke, pas på de ikke bliver brændte. Vi frembringer nøddesmagen ved at riste dem, uden ristning er de lidt tamme. Tag panden af pladen og 4-5 minutter efter når det hele er kølet lidt ned kommer du lidt akacie honning over som de kan hygge sig i. Kom kålen op i en stor skål og til sæt kødet fra halvdelen af appelsinerne. Pres saften fra resten af appelsinerne og kom i en skål hvor du pisker 1 spsk akaviehonning sammen med saften. Så kommer du saft og nødder over kålen og vender det, lad stå og trække i en time ved alm stue temperatur.
Velbekomme
MadFar

