Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Fynsk brunsviger. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Okay jeg er ikke det største kagehoved, men når det kommer til brunsviger kan jeg altså godt overtales. Igen må jeg bare sige at råvarekvaliteten kommer i første række hvis du vil have den bedste smag. Ikke noget med billigt mel og magarine, nej her skal der mel af højeste kvalitet (biodynamisk fra Aurion er kongen) og ikke mindst god og lækker økosmør.

Denne opskrift er til dato den bedste jeg kender og den stammer fra Claus Meyer’s, bog Meyer’s Bageri.

Dette skal du bruge:

Til en bradepande, ca 30 styks.

  • 5 dl lunkent vand.
  • 50 gram økogær (skærtoftmølle kan fåes alle vegne)
  • 2 æg.
  • 100 gram rørsukker.
  • 10 gram havsalt.
  • 900 gram hvedemel af bedste kvalitet, jeg bruger altid Aurio’s biodynamiske som kan fåes i 5kg til omkring 105.-.
  • 75 gram blødt økologisk smør + lidt smeltet til formen.
  • Remonce:
  • 100 gram marcipan.
  • 250 gram brun farin.
  • 250 gram blødt økosmør.
  • 1/2 dl mørk sirup.
  • 25 gram kanel.
  • + ekstra farin til at drysse over med.

Sådan gør du:

Vand og gær røres ud i en skal. Tilsæt de 2 æg og kom sukker, salt og hvedemelet heri. Når det hele er rørt godt sammen, kommer du det bløde smør i og rører det hele godt sammen. Dejen skal virke smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket i en halv time.

Nu kommer du dejen ud på bordet som er drysset med mel, rul den ud så den passer med bradepanden og løft dejen herover. Husk at smøre bradepanden med smør eller kom bagepapir på. Tryk nu herefter masser af fordybninger i dejen med fingrene, hullerne er til remoncen.

Tag marcipanen og rør den godt sammen med brun farin så der ingen klumper er (brug evt. håndmixer) herefter rører du smøret med i og tilsæt så sirup og kanel.

Smør remoncen udover dejen og drys med ekstra farin, lad det hele hvile lunt og tildækket 1 time.

Bag brunsvigeren ca 20 minutter ved 200 grader. Afkøl kagen i bradepanden. Skal spises helt frisk, den bliver tør allerede efter 5-6 timer.

Er det til fødselsdag kan kagen pyntes med slik og glasur og bor du nordenfjords vil du sikkert gerne have flødeskum på (er dog rimelig overkill i mine øjne)

Husk at drikke god kaffe til kagen.

Velbekomme og god fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.