Hva’ faen kan man det? den anden da så jeg et sjovt standupshow på Netflix med New Yorkeren Kevin James – i ved ham den runde og sjove fra Kongen af Queens. Et sted i showet kommer han ind på forskellige stereotyper af sjove kostreligøse fanatikere, alt fra vegetar, veganere, fisketarer, nødeallegier og alle mulige får en med hammeren. Det sjovt og underholdene – indrømmet det pisse skægt.
Nu er jeg ikke af den mening at det hverken er religiøst eller fanatisk bare fordi man man har en holdning til det man spiser nej tværtimod.

Med en datter på 14 som nyudsprunget vegetar, med 1-2 års tilløb er det en udfordring at huske at der skal være et alternativ til hende når vi laver mad. Ikke en udfordring at lave det, det har jeg styr på, men simpelthen at huske at huske det. Jeg selv spiser alt også kød, vegetarmad, vegansk, indiansk og bøf med brun sovs osv. Men det med at have forskellige præferencer når det kommer til hvad vi spiser skal der da være plads til. En hver restaurant har efterhånden et vegetarisk alternativ på menukortet simpelthen fordi der er en stigende efterspørgsel – og jeg er ikke fortaler for at vi IKKE skal spise kød, kunne vi dog bare vælge økologisk lokalt produceret kød så ville klima belastningen være langt mindre end det er tilfældet i dag.

Men der er ikke nogen tvivl om at tendensen i dag er at der er mere og mere fokus på plantebaseret kost eller sagt på normalt dansk GRØNTSAGER og heldigvis for det. For der findes en variation i en uendelighed og en inspiration som du ikke finder andre steder. Tænk på grøntsagerne som dit hovedmåltid og dine kødproteiner som tilbehør så skal du se så skal vanerne ændres. Det er sagt mange mange gange før spis dansk, lokalt dyrket og spis det som er i sæson, det bliver du sgu da ikke vegetar af. Før i tiden var kød så dyrt at det var en nødvendighed at have kødløse dag hvor den stod på grød i lange baner (kæft jeg spiser for lidt grød) i dag er det nærmest en ophøjet luksus at sige man har kødløse dage.
Vi spiser i høj grad grønne vegetar retter flere dage om ugen for finde inspiration og selvfølgelig fordi produktions metoderne i dag er noget værre hø.

Så kan jeg bestille en T-bone på en vegetar restaurant? jeg ved det faktisk ikke men jeg vil da gøre et forsøg.

OBS: Ironi og sarkasme kan forkomme i ovenstående indhold…det er kærligt ment.

Kan i have en fantastisk dag derude

Thomas Madfar

Leave a Reply