Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Gazpacho. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Sommeren for står døren (såen næsten dag) og jeg har allerede gjort mig tanker om, hvad jeg kommer til at nyde mange gange – især hvis vi får varme som under sydlige himmelstrøg – og det kommer vel….?

Spansk gazpacho på en dansk sommer med temperaturer som på den spanske sydkyst, det er ikke at kimse af.

Dette skal du bruge til 4 personer:

  • 700 ml solmodnede tomater.
  • 2-3 fed hvidløg.
  • 1 agurk.
  • 120 gram hvidt brød uden skorpe.
  • 1 rødløg.
  • 2 peberfrugter rød/grøn evt. grillet.
  • 1 stor håndfuld knust is eller isterninger.
  • ½-1 dl fino cherry.
  • 1 dl olivenolie af den gode slags.
  • Havsalt og kværnet peber.
  • 1 citron saften og fintrevet skal.
  • Finthakket bredbladet persille.
  • 1 lille håndfuld hakket spanske oliven.
  • Olivenolie af den helt gode slags.

Sådan gør du:

Gril evt. peberfrugterne og afkøl disse. Skær alle råvarerne i grove tern og kom det hele i en blender eller foodprocessor. Blend 2-3 minutter. Tilsæt isterningerne og kør yderligere 1 minut. Smag til med havsalt og kværnet peber og evt. mere citron. Vend hakket persille i den kolde suppe.

Server i iskolde glas med knust is i bunden. Nu ville det være givet at nyde et godt glas hvidvin til den kolde suppe. Men en god afkølet Fino Cherry gør sig glimrende som alternativ, bare lige for at blive i det spanske hjørne.

Bon appétit og god fornøjelse. Og må sommeren blive varm og lang.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.