Dette skal du bruge og sådan gør du:

  • 5-6 dl vand
  • 1/2 pk økologisk gær (opløses i vandet som skal være lunkent)
  • 500 gr mel, en blanding af majs,ris og groft spelt mel.
  • ca 1/2 dl god olivenolie
  • 1 dl økologiske solsikkekerner som hakkes groft

Brøddet hæver i bagekurv – det gir genialt brød

Alt kommes i røremaskinen undtagen vandet. Rør melblandningen sammen og tilsæt vand lidt ad gangen, juster’ evt med mere vand, olie eller mel så dejen bliver fast og kun lidt klistret.

Læg det til hævning i en hævekurv, husk at komme lidt mel på dejen inden. Lad hæve i ca 40 min. Bag 10 min på 250grader forvarmet ovn og skru ned til 200grader og bag yderligere i ca 30-35min. Bank på brødet og hør omdet lyder hult, så er det done. Lad brødet køle godt af inden det nydes….

Verdensklasse, der er ikke noget som synet af et godt bagt brød – håndlavet vel at mærke

Det er så let at bage, en sand fornøjelse, det giver brød med smag og kraft, det er så godt for fordøjelsen. Pas på du ikke blir afhængig…….det er vi.

God fornøjelse

MadFar

Join the discussion 2 Comments

  • […] på fad og server med grillet hvedebrød og kold […]

  • […] Det her er den bedste opskrift på brioche jeg længe er stødt på. Jeg kan ikke selv tage æren for den, men derfor skal i ikke snydes så jeg viderebringer den her. Opskriften her kan bruges til 2 store briochebrød eller det kan skæres ud til boller, de er ideelle til f.eks. burgere. Brødet kan med fordel fryses ned efter bagning så har du altid et lækker brød klar som kan lunes eller ristes. Brioche er mine øjne et luksusbrød som kan nydes i ny og næ. Vil du have lækkert hverdagsbrød så med her Madfar’s Bondebrød. […]

Leave a Reply