Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Hjemmebagt grydebrød. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Dette er en af den nemmeste måder at bage brød på.

Det eneste det kræver er en god støbejernsgryde der kan tåle at komme i ovnen på 250 grader.

Det hele røres sammen den ene dag og bages den næste. Et rigtig godt basisbrød som kan varieres efter smag, når du først har styr på det.

Dette skal du bruge:

  • 1/2 L. lunkent vand.
  • 10 gram sukker.
  • 10 gram gær.
  • 20 gram salt.
  • 480 gram hvedemel.
  • 120 gram rugmel.

Sådan gør du:

Bland salt, sukker, gær og vand til det hele er opløst. Herefter røres alt melet i, du skal ikke ælte bare sørg for at alt melet er vådt.

Kom film over skålen og stil på køl til næste dag, gerne 12 timer.

Næste dag:

Slå alt luft ud af dejen, imens den er i skålen, dæk til med et klæde og lad dejen efterhæve 2 timer.

Sæt en jerngryde med låg på i ovnen, på 250 grader. Når alt er klar hælder du forsigtigt dejen ove i gryden.

Sæt låg på og bag i 30 minutter. Tag låget af og bag yderligere ca 10 minutter så brødet får en fin skorpe.

Det kan simpelthen ikke være nemmere at bage på denne måde. Prøv også at bage et brød på surdej på denne måde. Opskrift på surdej finder du HER.

God fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.