Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Hjemmelavet kalvefond. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Kogning af kalvefond. Glem nu alt om pulverfond eller terningefond.

Bevares det tager noget tid at lave sin egen fond, men det er umagen værd. Nu du alligevel triller rundt derhjemme en søndag så sker der jo ikke noget ved, at der står en gryde og simrer i 4 timer vel?

Det er så nemt og ikke mindst billigt at lave egen fond, til enten sauce eller suppe. Alle ved at en god sauce eller suppe starter med en god fond.

Denne her kalvefond har jeg lavet efter bogen ‘Bistro, traditionel fransk mad’ skrevet af Stephane Reynaurd (ja det er manden bag bogen ‘gris og søn som osse udkom iår så manden er flittig) det er en virkelig lækker bog med gode retter, der er så nemme, at her kan de fleste være med.

Dette skal du bruge og sådan gør du:

  • 2 Kg kalveben
  • 4 løg
  • 4 gulerødder
  • 4 hele nelliker
  • 2 laurbærblade
  • 1 kvist timian
  • 4 stilke persille

Få din slagter til at skære og flække benene i rette stykker. Pil løgene og skræl gulerødderne, kom de 4 nelliker i et af løgene og del resten i grove stykker. Kom kalvebenene i ovnen i 30 min på 200gr i en bradepande. Kom ben og grøntsager i en gryde og kog bradepanden af med lidt vand, dæk nu gryden med 4L vand. Lad det hele simre i 4 timer og skum jævnligt for urenheder. Hæld fonden gennem en sigte og kog fonden videre til du har den ønskede konsistens.

Fonden kan du også lave på både hønse- og andeskrog.

God fornøjelse med din første og nemme fond.

velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.