Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Hjemmelavet pizza - The real deal. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Pizza kan være en guddommelig spise hvis der er kælet for de gode råvarer. Og modsat kan det være gudjammerligt når der er snak om centimeter tyk dej, overdænget med ligegyldig fyld og dertil en våd og sjasket bund.

Så hvad er hemmeligheden bag en god pizza? i mine øjne er det en tynd og sprød bund, en god sovs og fyld af god kvalitet. Og det bedste af det hele, det er ikke så skide svært.

Du får her min opskrift på den helt perfekte dej som starter med det helt perfekte mel. Nu har jeg lidt kontakter til den lokale italienske restaurant og tænkte om nogen måtte de have det bedste mel. Jeg fik lov at købe en pose fuld at dette skønne syditalienske mel som oven i købet er certificeret pizzamel. Dette gjorde ikke mine forventninger mindre.

Fyldet:

Fyldet er en smagssag, men det værste jeg ved er en overfyldt pizza så hellere for lidt en for meget. Men et par gode pakker parmaskinke, parmesanost, mozzerella, en tør speget pølse evt. chorizo, friske krydderurter og frisk mozzerella.

Chorizo steger jeg let så fedtet kan tages fra og ikke ender i pizzaen, dryp af på papir. Gør alle råvarerne klar så du ikke skal bruge tid på det når du er klar med din dej.

Og nu til det aller vigtigste, dejen. Hva er hemmeligheden? det er mel af høj kvalitet. Her får du en konge opskrift på en dej der er sikker hver gang du laver den. Og her er ikke snak om spelt, surdej og langtidshævning. Her er tale om en pivhvid durum gærdej. Når jeg bager pizza går jeg mere op i velsmag og hygge end sundhed, dog med tanke på høj råvarekvalitet.

Dejen:

  • 40 gram gær.
  • 2 1/2 DL lunkent vand.
  • 750 gram mel.
  • 2-3 spsk. olivenolie.
  • 1 tsk. salt.
  • ekstra mel til udrulning.

Først laver du en fordej. Tag gæret og opløs i noget af vandet sammen med 2-3 spsk af melet. Lad hvile tildækket på køkkenbordet i 30 minutter. Herefter blander du alle ingredienser og pisker i 10 minutter på røre maskine, juster med vandet lidt af gangen. Dejen er færdig når den laver en flop flopo lyd og dejen er fast men ikke tør.

Stil dejen lunt, tildækket og lad den hvile i 2 timer. Når dejen mangler en time tænder du ovnen for fuld hammer 275-300 gader med en stenplade i midten af ovnen.

Sådan gør du:

Slå luften ud af dejen og vej den af 300 gram dej pr. pizza. Lav en stor stram bolle og rul ud til du får en fin rund og ca 5 mm tyk bund, læg den på en bagespade. Smør et tyndt lag tomatsovs ud på pizzabunden (jeg bruger urtekrams med pikantsmag når det skal gå hurtigt men stadig være godt) drys med parmesanost og fordel en smule frisk mozzerella. Kom skinke eller chorizopølse på og drys med f.eks. Herbes De Provence krydderi (bruger mill&mortars den er konge) stænk med en smule olivenolie.

Kom pizzaen i ovnen og bag til den er færdig 8-12 minutter afhængig af ovn og temperatur.

Drys med en smule havsalt og kom frisk basilikum på.Server pizzaen rygende varm og når den er spist bager du den næste. Nemt og lækker og næsten som at være i Napoli.

Ciao, velbekomme og god fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.