Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Hverdags hvedebrød. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Dette skal du bruge:

  • 400 gram hvedemel.
  • 100 gram rugmel.
  • 100 gram surdej.
  • 15 gram havsalt.
  • 10 gram økologisk gær.
  • 360 gram lunken vand + 25 gram ekstra.

Opløs surdej og gær i det lunkne vand, lad hvile 5-10 minutter. Tilsæt hvede/rugmel lidt ad gangen mens der køres på røremaskine. Når alt er ‘gennemblødt’ skal dejen hvile 20-30 minutter.

Tilsæt nu salt og de sidste 25 gram vand. Rør på røremaskine i 10 minutter. Sæt dejen på køl i lufttæt beholder i 16-24 timer.

Kom dejen i en hævekurv eller en brødform smurt med fedtstof. Stil dejen til hævning i ca 1 time. Bruger du kombi/damp-ovn indstilles ovnen til 35 grader i 1 time. Tænd ovnen til 245 grader i 15 minutter, herefter 210 grader til brødet når en kernetemperatur på 96 grader. Bruger du manuelle dampskud, så give det første skud efter 5 minutter, andet skud efter 15 minutter.

Det sidste dampskud gives i slutningen af bagningen. Lad afkøle på rist.

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.