Årets dessert til vores tilbagevendende smørrebrødsmarathon i påsken, skulle være lidt ud over det sædvanlige i år. Vi plejer at køre den ind med creme brulee eller noget i den retning. Du får her, en lækker opskrift som med garanti vil falde i god jord, hos de fleste af dine gæster. Den er nem at gå til og så kan den laves dagen før.

4-6 personer

dette skal du bruge:

  • 1 spsk. lakridsrodspulver.
  • 1 vaniljestang – flækket og kornene skrabt fri.
  • 120 gram hvid chokolade.
  • 1/2 citron – revet skal, saften skal bruges til geléen.
  • 5 dl fløde.
  • 1 1/2 dl sødmælk.
  • 2 spsk. rørsukker.
  • 2 1/2 blad husblas.

Kom husblas i koldt vand i en skål. Alle ingredienser – med undtagelsen af den hvide chokolade – kommes i en gryde (husk stangen fra vaniljen skal med) og koges kun lige akkurat op. Massen hældes over den hvide chokolade i en skål, rør rundt til alt chokoladen er smeltet. Knu vandet af husblassen og rør den i til den er smeltet. Hæld flødemassen i små glas og lad den stivne på køl, ca. 3 timer.

Brombærgelé:

  • saft fra en 1/2 citron.
  • 2 dl brombær.
  • 2 dl vand.
  • 1 1/2 dl rørsukker.
  • 3 blade husblas.

Kom husblas i koldt vand i en skål. Vand, brombær og sukker koger du op i en gryde, kog den ca. 5-6 minutter, smag til med citronsaften.

Hæld nu væsken gennem en fin sigte, knu husblassen for vand og rør den ud i brombærsaften. Lad saften køle ned til ca. fingertemperatur og hæld den forsigtigt over den stivnede chokoladebudding.

Har du ikke brombær så brug en bærsort. Frosne bær kan fint bruges til opskriften.

Velbekomme og god fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply