Snyd ikke dig selv for blåmuslinger på en dansk sommerdag.

I det lokale supermarked her i Aalborg var jeg så heldig at finde 1.5 KG blåmuslinger fra Limfjorden til -50%. De er iforvejen ikke superdyre, men her kunne jeg så nøjes med 25.- og det må siges at være et fund. De skulle bruges senest dagen efter og når jeg skulle bruge dem samme dag, var alt jo’ ok. Irma har iøvrigt noget hedder ‘Irmadato’ hvor de mærker varerne med en bedre ’sidste salgsdato’ end andre butikker.

Men glad i låget over fundet af lokale blåmuslinger til en god pris, måtte jeg hitte på noget, at bruge dem til. Fløde, tør hvidvin og økologisk frisk pasta, lidt frisk chilli og citron kunne være vejen frem og det blev det så.

Jeg synes blåmuslinger hører sommeren til. Køb danske friske muslinger, de er nogen af de bedste du kan få, jeg mener at kunne påstå, at vi er lige så berømte for vores muslinger som vi er for vores hummer og østers.

2 personer (meget sultne)

Blåmuslingerne skal rengøres før brug, fjern skæg og sand, skrub skallerne med en grov svamp.

Dette skal du bruge:

  • 1-1,5 KG blåmuslinger.
  • 1 frisk chili – hakket fint uden kerner.
  • 1 økologisk citron – skal og saft.
  • 1 løg – finthakket.
  • 1 bundt hvide asparge – skåret i fine tynde mundrette stykker.
  • 1 stort bundt kruspersille – finthakket.
  • 3 dl økologisk fløde – min egen favorit er fra Ostrup mejeri.
  • 2 dl tør hvidvin.
  • havsalt og kværnet peber.
  • Frisk pasta af go’ kvalitet.

Sådan gør du:

Først skal vi rengøre muslingerne for sand og skæg. Kasser’ dem der er gået istykker. Skrub skallen med en grov svamp.

God mad giver tomme tallerkener.

Varm en stor gryde op med olivenolie og kom løg og chili heri, det må ikke brune, tilsæt hvidvinen. Kom herefter muslingerne i og lad dem varme under låg i ca 5 minutter. Tag muslingerne fra med en hulske og hold dem varme. Tilsæt nu citronskal, saft, og fløden. Reducer saucen til en tykkere konsistens og smag til med havsalt og peber, kom persillen i. Sorter de muslinger fra der ikke har åbnet sig, de er ikke friske. Kom de resterende muslingerne tilbage i saucen og lad det hele småsimre i yderligere 5 minutter under låg. Server og anret med frisk pasta.

Dette er en ret der efter min mening hører sommeren til, server med en kølig og tør Riesling, så bliver det ikke mere sommeragtigt.

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply