Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Italiensk Ciabattabrød. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Jeg holder rigtig meget af dette brød.

Det er lidt anderledes end andre brød da det bages med en gæret fordej. Det giver et saftigt brød med en sprød, tynd skorpe.

Som sandwichbrød, til supperne, dyppet i god olivenolie og havsalt. Og ikke mindst på 2. eller 3. dagen ristet til crouton på salaterne, mulighederne er mange.

Til 3 brød:

  • Fordejen.
  • 5 dl koldt vand.
  • 10 gram gær.
  • 500 gram hvedemel italiens type 00.
  • 15 gram havsalt.

Brøddejen:

  • 800 gram hvedemel type 00.
  • 5 dl koldt vand.
  • 20 gram havsalt.

Sådan skal du gøre:

Fordej – du skal opløse gæren i det kolde vand, tilsæt salt, herefter melet. Rør godt rundt og lad dejen stå tildækket med et viskestykke 8-10 timer ved stuetemperatur.

Brøddet – Mel, vand og salt røres ud i fordejen. Den skal have fuld drøn 15-20 minutter på røremaskine. Kom dejen i plastikskål smurt med olivenolie og dæk med film. Lad dejen efterhæve 2 timer ved stuetemperatur.

Ovnen skal bankes op på 240-250 grader med en bagesten i midten. Drys mel på bordet og hæld dejen ud, del den i 3 med en kniv eller bagespartel. Tryk ikke på dejen. Kom brøddet direkte på bagestenen og bag brøddet i ca 20 minutter. Køles af på en bagerist.

Velbekomme og god bagelyst.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.