Er der noget vi er holdt op med her i huset så er det, at gå op i BMI og kalorietælling. Jeg er af den overbevisning, at laver du din mad på ordentlige råvarer og en smule fornuft, så kan det ikke gå helt galt. Jeg er ikke den store kagespiser men det er mine 2 tøser. Men at det hele skal tværes ind i flødeskum og butterdejs halløj det bliver vi altså ikke ‘kloge’ af på den lange bane. Så allieret med bogen ‘Raw food’ skrevet af Jens Casupei og vibeke Kaupert, gik jeg igang med denne smukke og velsmagende kage.

Den bog er helt genial især i afsnittet med kager. Du kan spise så du revner uden hverken at skulle tænke på BMI og kalorier og hvem kan ikke li’ det?

Du skal bruge

  • 4 dl pekannødder (kunne jeg ikke få fat i så jeg brugte paranødder og det virkede fint)
  • 1 dl kokosmel
  • 3 dl dadler lægges i blød aftenen før
  • 500 g jordbær (jeg brugte frosne øko fra Irma, men havde nok foretrukket friske)
  • 1-2 modne bananer
  • 100 g cashnewnødder
  • 1 tsk vaniljepulver (ikke sukker)
  • 1 spsk knuste hørfrø

Blend nødderne helt fint i foodprocessoren. Til sæt kokosmel og dadler. Kom bagepapir i en tærteform og fordel massen i hele formen.

Kom halvdelen af jorbærerne og bananerne i en foodprocessor med vaniljien. Blend til du har en fin og cremet konsistens. Smag evt. til med mere vanilje.

Hæl cremen op i tærtebunden, halver resten af jordbærerne og fordel den på kagen med resten af bananerne. Kom 1 time i replika rolex køleskabet og server.

Go fornøjelse og velbekomme

MadFar

ps: du kan evt. osse komme den i fryseren, men husk at tage den op i tide inden servering så du ikke gør som jeg gjorde, glemte den. Men den smager nu osse fint frossen.

Leave a Reply