Denne her fiskeret er god både varm og kold.

Jeg vil gerne slå et slag for, at vi alle skal spise mere fisk. Men der er altså langt mellem snapsene hvad angår gode fiskehandlere. Hører du til blandt de heldige der kan købe direkte fra kutteren, er du da et skarn om du ikke spiser fisk mindst en gang om ugen.

Opskriften til fiskeretten her, er til 6 personer. Brug årstidens grøntsager og varier fisken og skaldyrene.

Her er hvad jeg brugte:

  • 200g ærter
  • 6 gulerødder
  • 2 fennikel
  • 4 stængler bladselleri
  • 6 portionsstykker torskefilet
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æggeblommer
  • 6 kæmperejer, kogte eller rejer med hale som på billedet
  • 6 hårdkogte æg
  • Olivenolie, god koldpresset jomfru
  • havsalt/peber

Kog ærter, gulerødder, bladselleri og fennikel. Brug altid sæsonens grøntsager.

Kog torskefileterne i kogevandet fra grøntsagerne. Varier fisken efter hvad du har eller lige kan få fat i.

Pisk med håndmixer dijonsennep og æggeblommer. Kom olien i lidt ad gangen til den har en stiv konsistens. Tilsæt 2 knuste fed hvidløg i mayonaisen smag til med salt/peber. Fiskeretten kan serveres kold eller varm med rejer og hårdkogte æg.

God fornøjelse og velbekomme

Madfar.

Leave a Reply