Hvem kan i denne juletid ikke godt bruge et alternativ til juleknasen der omgiver os i december måned? det kan jeg ihvertfald, nu har jeg ikke den vildt søde tand, men under da gerne mig selv lidt lækkert i ny og næ og så synes jeg det skal være iorden, eller der skal ihvertfald være et alternativ til alt det knald der findes. Jeg gider ikke tælle kalorier, heller ikke i december. Det er ikke det du spiser mellem jul og nytår du absolut tager på af, det er det du spiser mellem nytår og jul. Men vi skal jo’ hygge os og det forbinder vi fleste danskere jo’ med at proppe i hovedet. Du får her opskriften på nogle lækre konfektkugler som du faktisk kan nyde hele året rundt, ikke kun til jul.

Til opskriften her brugte jeg en køkkenvægt for at at være sikker på ens størrelse, så jeg vejede dem ikke under 14 gram og ikke over 16 gram. Det virkede fint. Du skal bruge en god foodprocessor da det blir noget klistret noget. Jeg har lige erhvervet mig Tefals som har lavet en i samarbejde med Jamie Oliver (han har nok bare lagt navn til for lidt £££) men den har en kraftig motor og den kunne fåes til 799.- mod normalt 999.- den er godt nok lidt for plastik agtigt til min smag men det klarede sig nu ok til prisen. Tiden var desværre ikke til en kitchenaid denne gang men mon ikke den her brænder af på et tidspunkt så det ( håber ikke konen læser dette)

Jeg fik ca 40 kugler ud af dene portion, de holder en del tid i køleskabet (bliver dog hurtigt spist da ingen kan modstå dem)

Vi skal igang.

Du skal bruge (HUSK! du kan variere tørret frugt og nødder efter smag)

  • 4 spsk ren 70% cacao pulver (og nej det er ikke nesquick) køb det i helsekosten
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl malede hasselnødder
  • 1 dl malede mandler
  • 1 dl malede valnødder
  • 2 spsk birkesød/xylitol
  • 1/2 dl æblejuice
  • 1 dl figner
  • 1 dl abrikos / dadler
  • mørke rosiner

Først maler du nødderne i foodprocessor til de er helt fine, kom kokosmel og cacao i. Stop og skrab kanterne af og fortsæt. Tilsæt tørret frugt og blende atter nogle minutter til du har en ansartet masse. Opløs birkesød i æblejuicen og kom den i lidt ad gang mens foodprocessoren kører. Når konfektmassen er klistret sammen og blevet fedtet i konstistensen er du klar til at trille.

God fornøjelse og velbekomme

MadFar

Leave a Reply