was successfully added to your cart.

Der er ikke noget som retter der passer sig selv, når bare du har forberedt dig med nænsom hånd.

Denne opskrift kan varieres i det uendelige, kun din fantasi sætter grænsen. Kødet kunne – udover gris som her – ligesågodt have været en hakkebøf, lammesteak, kylling, kalkun eller hvad du nu lige er til. Og grøntsagerne, ja da bruger du hvad der nu lige er ved hånden. Nu kommer alle disse ‘ved hånden’ ting jo’ ikke af sig selv, nej det kræver selvfølgelig at du sørger for, altid at have gode råvarer på dit lager.

Grøntsagerne skal (i mine øjne) være et udtryk for hvilken årstid vi er i. Derfor har jeg til denne ret valgt at bruge ble. hvidkål og porrer. De er spræng fulde af vitaminer og dem har vi brug for i denne mørke tid (husk d-vitaminerne). Som tilbehør har jeg valgt lange brune ris til, kogt i letsaltet vand med 1 spsk gurkemeje og 2 stjerneanis. Du kan osse bare spise pakkerne som de er som en let og sund frokost.

Dette skal du bruge:

  • 1 stykke kød til hver person.
  • 2 porrer.
  • 1 stor håndfuld snittet hvidkål til hver pakke.
  • 1 gulerod til hver pakke.
  • 2 rødløg.
  • 1 tsk økologisk, kærnet smør til hver pakke.
  • 1 lille stykke blåskimmel fåreost til hver pakke.
  • havsalt og kværnet peber

Sådan gør du:

Start med at grille dit kød på en meget varm grilpande, den kan godt stå og blive varm i 10 minutter. Tag kødet ud af køleskabet 1/2 time før brug, så køler du ikke grillen ned når du lægger kødet på. Gril ca 1 minut på hver side så det tager lidt farve. Tag kødet af og læg det til side til du er klar med grøntsagerne (dem kan du gøre klar før du steger). Tag et stort stykke bagepapir og læg det på bordet. Lav nu en bund af grøntsagerne og kom kødet ovenpå. Kom smør og osten på. Snør sammen med en bomuldstråd. Kom alle pakkerne i ildfast fad, ind i forvarmet ovn ved 200 grader i 30 minutter.

Så har du 1/2 time til at få ryddet køkkenet op og dække bord, det er ski’ da nemt ikke.

TIP: kan serveres med lange brune ris. Kog risene i 50 minutter med 2 stjerneanis og 1 spsk. gurkemeje, ser flot ud og giver go’ smag.

God fornøjelse og velbekomme.

MadFar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.