Noget af det bedste ved vinteren er bagte rodfrugter. De kan give en hel fantastisk sødme og smag som passer til næsten al slags kød, eller for sig selv med lidt olivenolie, havsalt og et sprødt stykke brød. Jeg bruger mange slags grøntsager når jeg laver denne ret, idag havde vi rosenkål, pastinak, gulerødder, kartofler og et par hvidløg skåret i halve. Det er en delikat og nem måde, at få mange grøntsager ind i sine retter på.

Til retten her stod den på kotelet af gris, køb noget dejligt økologisk. Irma har også noget frilandsgris som smager pragtfuldt.

Jeg brugte:

  • Kartofler, Pastinak, gulerødder, rosenkål og 2-3 hvidløg skåret i halve. Brug de grøntsager du har på lager.
  • Hvidløgen bliver blød og lækker og smager ikke stærk.
  • Kotelet af gris eller anden slags kød.
  • 1-2 granatæbler.
  • olivenolie.
  • Lidt økologisk smør til stegning.
  • Tørret salvie, eller anden krydderurt.
  • havsalt og kværnet peber.

Sådan gør du:

Vask og rengør alle grøntsager. Halver’ hvidløg og rosenkål. Skær kartoflerne i både og resten i stykker af ca 1 cm tykkelse. Dup grøntsagerne tørre i et viskestykke, kom dem i et ildfast fad og vend dem med lidt olivenolie, salt, peber og tørret salvie. Bag ved 200 grader i ca 50 minutter eller til grøntsagerne er mørre.

Tag dit kød ud af køleskabet ca 20 minutter før du skal bruge det. Er kødet alt for koldt når du kommer det på stegepanden, trækker det væden ud af kødet og det ender med du koger det istedet for at stege det. Tør kødet for evt. saft med et stykke køkkenrulle og kom salt og peber på. Varme en pande godt på og kom lidt økologisk smør på. Koteletten skal have ca. 4-5 minutter på hver side afhængig af tykkelse + 5-10 minutters hvile tildækket.

En let måde, at løsne granatæble på er ved at rulle den på et bord med håndfladen med et let pres. Derefter skal den halveres, bank med bagsiden af en ske og de drysser ud af sig selv.

En nem og lækker ret, som alle kan lave i en travl hverdag.

Velbekomme og god fornøjelse.

MadFar.

Leave a Reply