Kylling i römertopf.

Denne ret er en tribute til ejeren af opskriften, Oscar Umahro Cadogan.

Jeg har lavet denne ret efter bogen ‘køkken revolution på høje hæle’ det er en fantastisk bog med masser af sunde og nærende opskrifter.

Dette skal du bruge:

  • 1 øko kylling
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 spsk eddike
  • 2 spsk Citrus universal, består af revet citronskal og saften der har trukke 12 timer
  • 2 spsk gurkemejet
  • 2 spsk karrypulver
  • kylling som den laves i ‘køkken revolution på høje hæle’
  • 1 spsk tørret estragon
  • 5-6 dråber fishsauce
  • 500 gr sødekartofler
  • 3-4 gulerødder
  • 50 gr mandler
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 5 fed hvidløg, grofthakkede
  • 1/2 tsk kanel
  • 10 gr ingefær, finhakket
  • 1 l.vand
  • salt

Sådan gør du:

Bland honning, eddike, citronuniversal, gurkemeje, karrypulver, estragon og fishsauce grundigt. Løsn skindet på kyllingen så det slipper kødet. Stik fingrene ind under brystskindet fra den ende, hvor halsen har siddet. Sørg for at krydder-pastaen bliver smurt ud under alt brystskindet og lårene.

Læg det hele i en römertopf med grøntsagerne nederst. I ovnen med hele møjegøjet, 200grader i 1 1/2 time.

Klar til servering.

Velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply