Jeg elsker kylling. For mig er kylling luksusspise og noget vi nyder en gang imellem. Det fordi en ordentlig kylling der har levet et herligt liv koster kassen. Derfor tænker jeg luksus når vi spiser kylling her hjemme.

Og noget af det bedste jeg ved er kylling i vinsauce. Det kan nydes året rundt og varieres med grøntsagerne efter årtid.

Her får du en lidt forårsagtig udgave, med frisk persille, perleøg og bacon.

Dette skal du bruge (2 voksne, 2 børn)

  • 1 stor kylling i god kvalitet, parteret. feks. Rokkedahl.
  • 300 røget bacon – elsker Aalbæks.
  • 2 store gulerødder skåret i store tern.
  • 1-2 store løg finthakket.
  • 1 glas perleløg, ca. 250 gram.
  • 2 spsk. hvedemel.
  • 2 kviste timian.
  • Masser af ærter efter behag – evt. på frost.
  • 1/2 flaske tør hvidvin.
  • 3/4 L hønseboullion.
  • 1 bundt persille.
  • 3-4 fed hvidløg.
  • smør og olivenolie til stegning.
  • Havsalt og kværnet peber.

Sådan gør du:

Parter kyllingen og tør den med køkkenrulle eller et rent klæde. Steg Kyllingestykkerne i smør og olivenolien. Steg dem gyldne på begge sider. Tag kyllingestykkerne op og kom gulerødderne heri sammen med timian og finthakket hvidløg, det skal ikke tage farve. Tilsæt mel så det suger fedtet og hæld herefter vin og boullionen på. Kog op ved mellem varme så saucen jævnes. Bacon og løg steges på en pande ved siden af. Kom kyllingen tilbage i gryden sammen med bacon/løg blandingen.

Lad retten simre under låg i ca 1 1/4 time ved svag varme. De sidste 5-6 minutter tilsættes perleløg og ærter. Smag til med havsalt, kværnet peber og et skvat æbleeddike. Drys med friskhakket persille.

Kan serveres med ris, stegt polenta eller stegte kartofler. Jeg foretrækker den som den er. Bør serveres med skøn kølig hvidvin.

Velbekomme og god fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply