I en travl hverdag, er det skønt at have retter, der ikke tager mere end max. 30 minutter at lave.

Men en travl hverdag behøver ikke være enbetydende med, ulødige halvfabrikata eller junkfood i en hurtig vending. Jeg er inspireret af Oscar Umahro Cadogan’s ny bog ‘Mere køkken revolution’ en virkelig must have for køkkennørder og andre der vil have lette genveje, til sunde og hurtige opskrifter.

Denne kyllingeret er nem, hurtig at lave og dejlig sund på den gode måde. Og så kan ungerne være med, de kan feks. lave salaten som min datter gjorde i dette tilfælde. Tyndskrællet gulerødder, blandet bladgrønt, rosiner og cherry tomater. Hun skar og snittede alt imens jeg gjorde kyllingen klar, en rigtig hyggelig måde at være sammen på, og ungerne lærer lidt om køkkenet og hvad de skal passe på osv.

Du skal bruge kyllingebryst til denne ret. Køb en hel økologisk kylling og skær bryststykkerne fint af, skær oppe fra brystbenet og følg kanten ned. Klip vinger og lår/overlår af skroget, frys det ned sammen med skroget til suppe til et senere tidspunkt.

Læg nogle træspyd i blød i vand 10-15 minutter så de ikke brænder af i ovnen. Skær herefter kyllingebryst i strimler på den lange side, sæt dem på træspyd, kom havsalt og friskværnet peber på og bag ca. 15 minutter i ovnen ved 180 grader eller til de er møre. Server med salaten og dryp med sur sød sauce.

Det skal du bruge til kyllingespydende:

  • Små træspyd.
  • 500 gram økologisk kyllingebryst.
  • Sur sød sauce:
  • 1 dl tamari
  • 2 spsk tomatpure’ feks. fra urtekram
  • 2 spsk rørsukker
  • 1/2 dl risedikke
  • lidt kværnet peber

kan evt tilsættes frisk chilli og ingefær

Kom alle ingredienserne op i en lille kasserolle og bring det i kog, saucen er nok når du fornemmer den karameliserer. Kom saucen på en lille glasflaske og lad den køle lidt af. Lad gæsterne selv dryppe sur sød saucen på kyllingen.

Velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply