Rids fedtlaget på køllen. Knus 3-4 fed hvidløg med salt og tørret timian/rosmarin, gnid det hele ind i køllen og lad den trække 1-2 timer tildækket vedstuetemperatur. Steg lammekøllen ved 200 grader til du opnår en kernetemperatur på 55 grader. Har du ovn med damp, så giv 1-2 dampskud undervejs, kan undlades. Lad køllen trække 20-25 minutter utildækket på et spækbræt. Væden blev reduceret til en kraftig rødvinsglace

Grov tzatziki, 4 pers.

2 agurker i tern 1×1 cm uden kerner. Kom agurken i en sigte sammen med 1 spsk salt og lad dem trække 1 time, vend undervejs.

3 dl græsk yoghurt røres med 3 fed revet hvidløg, havsalt og kværnet peber. Lad trække 1 time. Knug agurkerne for vand og vend dem i den græske yoghurt. Smag til med evt. mere havsalt og kværnet peber.

Rustikke sprøde kartofler:

Vask kartoflerne og del dem i kvarte, behold skrællet på. Giv kartoflerne et opkog på ca. 8 minutter. Lad kartoflerne tørre i et viskestykke. Vend med olivenolie og steg i 45 minutter i ovnen ved 200 grader. Giv kartoflerne lidt grill mens lammekøllen hviler.

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar

Leave a Reply