Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Langtidshævet hvedebrød. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Jeg har efterhånden øvet mig i nogle år nu og er ved at være skarp til at bage. I øjeblikket har jeg en fornemmelse af, at det sidste brød jeg bagte er det bedste p.t lige indtil det næste brød bages. Jeg undres som et lille barn hver gang jeg bager, for det bliver aldrig som det sidste brød jeg bagte, så jeg er altid spændt på hvad der kommer ud af anstrengelserne.

Denne opskrift er med inspiration fra Claus Meyer’s bog ‘ Meyer’s Bageri’ og det er et meget nemt brød at bage, det er sådan et lækkert weekendbrød som skal spises frisk med koldt økosmør og hindbærmarmelade.

Dette skal du bruge:

  • 8 dl koldt vand
  • 10 gram gær
  • 1 dl surdej
  • 30 gram havsalt
  • 200 gram rugmel eller grahamsmel
  • 1 kg hvedemel

Sådan gør du:

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt. Kom det hele på røremaskine, først 4 minutter ved svag hastighed, derefter 6 minutter på full power. Eller er du hardcore håndælter du 15 minutter.

Kom dejen i en passende plastikbeholder smurt med lidt olivenolie. I køleskabet 12-20 timer.

Dag 2. Hæl dejen ud på meldrysst bord, del dejen i 2 eller 3 lige store stykker. Bank luften let ud af dejen og fold det til brød. Lad hvile på bagepapir i et par timer.

Pensl med æg som er rørt med lidt salt og skær et 2 cm dybt snit i midten af dejen. Bag ved 250 grader på bagesten i 10 minutter, skru ned til 220 og bag yderligere ca 20 minutter.

Prøv det og du vil mene at købebrød skal stikkes et sted hen hvor solen aldrig skinner.

Velbekomme og god bagelyst.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.