Dette skal du bruge:

  • 1 lammekølle.
  • 2-3 slags friske urter 1 god håndfuld af hver feks. persille, mynthe og kørvel.
  • 2 dl olivenolie.
  • 2 agurker.
  • 3-4 dl græsk yoghurt.
  • havsalt og kværnet peber.

Rids lammekøllen i lange riller. Blend olivenolien med urterne og tilsæt havsalt og kværnet peber. Vend lammekøllen i urteolien. Stil lammekøllen i ovnen i en dyb bradepande og steg ved 60 grader i ca 12-13 timer. For lige at give lidt sprødhed til skindet får lammekøllen 5 minutter på varmluft med grill 220 grader.

Fjern kerner fra agurkerne og riv dem groft på et rivejern. Vend agurgen med lidt havsalt og læg et i en sigte i ca 1 time. Knu alt væden ud af agurkerne og vend det med græsk yoghurt. Tilsæt en god dusk finthakket mynthe. Smag til med havsalt, kværnet peber og citron.

Serveres med en god drue i glasset og godt brød til.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply