Lun steaksalat med bagt parmesan.

By marts 20, 2017Oksekød

Lun steaksalat med bagt parmesan.

4 personer

700 gram tykstegsfilet
400 gram små kartofler
2 skalotteløg
1 squash skåret i grove tern
3 gulerødder strimlet med en tyndskræller
200 gram svampe skåret i kvarte
2 fed hvidløg hakket fint
1 citron skal og saft
appelsin skal og saft
100 gram parmesanost
1 dl honning
2 dl æblecider
havsalt

Kartofler, svampe og grøntsager steges møre hver for sig og holdes lune. Steg oksekødet så det stadig er rosa, lad det hvile 10 minutter. Riv parmesanosten fint på et stykke bagepepapir, læg et stykke bagepapir ovenpå og bag osten under pres i 6-8 minutter i ovnen ved 160 grader.

Lav en marinade af æblecider, citronsaft, appelsinsaft, hvidløg og honning, smag til så der er balance i syren og det søde. Kom fint snittede skalotteløg i marinaden.
Saml de lune grøntsager med kødet i et passende fad og kom marinaden over og pynt med den sprøde parmesanost.

Server godt brød til.

lun salat med honningmarinet oksekød

Leave a Reply