Jeg har gået og funderet over hvordan jeg kunne give en klassisk kringle lidt gas på julepedalen. Jeg har taget nogle typiske indiske krydderier som vi i norden forbinder med jul. Kardemomme, kanel og appelsin. Når jeg laver sådan en kage her vælger jeg ikke sundhed med velsmag og velbehag. Og med gode råvarer af høj kvalitet hele vejen igennem, kommer velsmagen næsten af sig selv. Vi skal trodsalt ikke høvle kage ned hver dag, men når vi endelig gør nyder jeg at vælge kvalitet. Så find dine bedste råvarer frem og gå i julestemning.

Her får du mit bud på en rigtig julekage/kringle som bør nydes lun til god kaffe eller the.

Madfar’s julekage.

Remonce:

  • Fintrevet skal af 1 appelsin.
  • 100 gram brun farin eller muscovado sukker.
  • 100 gram blødt smør.
  • 100 gram rå marcipan.
  • 1 lille drys vanilje
  • 1 spsk kanel.
  • 1-2 spsk Disaronno (italiensk marcipan likør) eller mørk rom.

Kør det hele på røremaskine eller elpisker til du får en lysere ensartet masse.

Kagen:

  • 50 gram smør.
  • 2 dl fløde 38%
  • 25 gram gær.
  • 100 gram rørsukker.
  • 1 knsp havsalt.
  • 1 tsk stødt kardemomme.
  • 5 dl god hvedemel
  • 1 æg til pensling.
  • 1 spsk rørsukker til pynt.

Smelt smørret ved svag varme og tilsæt fløden. Når smør og flødeblandingen er fingerlun tilsættes gæren og opløses heri. Tilsæt sukker, salt og kardemomme. Det hele æltes godt på røremaskine. Lad dejen hæve lunt 1 time dækket med et visketykke.

Rul nu dejen ud i ca 25×50 cm. Kom remoncen på og rul forsigtigt til en lang pølse. Form som en snegl og kom den i en passende springform. Lad hæve ca 1 time. Pensl kagen med æg og drys med rørsukker. Bag i forvarmet ovn, 200 grader i 25-30 minutter.

Tro mig, der vil sprede sig den skønneste duft i hele huset. Glædelig jul.

Velbekomme og god fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply