Jeg elsker simremad. Om det med okse, lam eller gris. Retter der har fået lov at samle saft og kraft under låget på gryden, er en sikker vinder på et hvert middagsbord. Server med kraftig rødvin eller en god mørk øl.

Og selvom der så småt er ved at være forår i luften og dagene en smule lysere, kan du stadig lave de tunge retter.

Dette skal du bruge:

  • 1 kg lammekød
  • 1 flaske tør rødvin.
  • 1 lille ds. Tomat koncentrat.
  • 500 gram rødder. Pastinak/persillerødder/gulerødder.
  • 400 gram svampe, østershatte/champignon.
  • 2 store løg.
  • 2-3 fed hvidløg.
  • ½ dl olivenolie.
  • 1 spsk. rosmarin.
  • 1 spsk. Citron timian.
  • Havsalt og kværnet peber.

Sådan gør du:

Skær kødet i 2×2 cm tern. Vask og skræl rødderne og skær i passende stykker. Rens svampene og snit dem groft. Skær løg i grove tern. Hak hvidløg.

Mariner lammekødet med ½ dl olivenolie, hakket hvidløg og de tørrede krydderier. Kom kødet i en frostpose og stil på køl i minimum 2-3 timer, gerne dagen før.

Start med at brune kødet godt af. Tilsæt løg og svampe, svits videre ved mellem varme ca. 10 minutter. Tilsæt tomatkoncentrat. Herefter kommer du rødderne i, svits yderligere 5 minutter. Hæld rødvinen over og kog op. Skru ned på svag varme og kom låg på. Lad retten simre ca. 2 timer. Rør jævnligt. Smag til med salt og kværnet peber, evt. et dryp æbleeddike.

Serveres med mos af kartofler eller grillet polenta.

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply