Dette brød smager fantastisk med smør og appelsinsyltetøj.

Præcis idag er det et år siden min søde mormor blev begravet. Noget af det jeg husker hende for var hendes kunskaber i et køkken, hun kunne frembringe de skønneste og lækreste sager, helst af egen avl fra haven.

Noget af det bedste jeg husker var disse her kæmpe franskbrød, som var så lækre og luftige og pivhamrende hvide, men holdkæft en himmerigsmundfuld.

Jeg vil dele en opdateret opskrift med jer så i en gang imellem kan nyde disse luftige og syndige brød evt. til en festlig lejlighed eller bare fordi. En gang immelem skal der altså siges “op i r… med fuldkorn” selv om det er det jeg sværger til når jeg bager brød.

Dette brød smager fantastisk med smør, appelsinsyltetøj eller hjemmelavet rullepølse med hele svineriet. Find din egen favorit.

Tip: du kan også få de mest fantastiske boller med denne opskrift.

Dette skal du bruge til 2 stk brød:

  • 2 dl lunkent vand.
  • 2 dl lunken mælk, jeg bruger ofte rismælk det giver en dejli sødme.
  • 30 gram økologisk gær.
  • 2 økologiske æg.
  • 10 gram hav eller stensalt.
  • 50 gram økologisk rørsukker.
  • 800 gram hvedemel af bedste kvalitet, Aurion har en biodynamisk som er helt fantastisk, købes i helsekostbutikker.
  • 50 gram blødt økologisk smør.

Sådan gør du:

Vand og mælk kommes i en skål, rør gæren ud heri. Så kommer du alle ingredienser i undtagen smør. Rør det hele godt sammen til en fast dej og kom til sidst den bløde smør i dejen.

Rør dejen på røremaskine i 10 minutter ved middel hastighed. Lad dejen hæve tildækket i en skål penslet med olivenolie, i en time.

Del dejen i to og slå op til brød ved at slå luften ud af dejen og ligesom folde den ind over sig selv 3-4 gange til du har en stram og fast bolle. Kom dejen i en form som passer i størrelsen.

Nu skal brøddene hæve til dobbelt størrelse, ca. 1-1 1/2 time.

Bag brøddene ved 200 grader i ca. 20 minutter, afkøles på rist.

Så der mormorbrød, god fornøjelse og velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply