Det kan godt være du er ved at være træt af alt det bolleri her på bloggen, men du får altså lige en vi aldrig bliver trætte af her hjemme.

I disse kulhydrat forskræmte tider, synes jeg det på sin plads, at byde ind med gode gammeldags hvede boller. Ja ja bevares, du skal nok ikke høvle dem ind hver dag, hvis du vil holde den slanke linje. Men der skal i mine øjne også være plads til lidt nydelse, en gang imellem.

Bløde, søde og velduftende. Det er lige nøjagtig det som de er. Jeg elsker disse boller med smør og pålæg, eller som eftermiddagsbrød til kaffen en hyggelig søndag. Så ja det er ikke en hverdags bolle, nok nærmere en festbolle.

Dette skal du bruge:

  • 20 gram gær.
  • 1 dl piskefløde.
  • 2 dl vand.
  • 50 gram smeltet smør.
  • 1 tsk havsalt.
  • 1 spsk honning.
  • 400-450 gram rigtig god økologisk stenmalet hvedemel.

Sådan gør du:

Bland vand og fløde og tilsæt det smeltede smør. Opløs gær, salt og honning heri. Kør det hele på en røremaskine og tilsæt 3/4 mel lidt ad gangen. Dejen skal blive fin glat og blank, så den skal nok køres 6-10 minutter på fulde drøn. Vurder om der skal til sættes mere mel.

Lad dejen hvile 1-2 timer tildækket et lunt sted. Tænd ovnen på 225 grader evt med en bagesten nederst i bunden. lå dejen ned og del den i 2 stykker og rul ud til 2 pølser. Del hver pølse i 6-8 stykker og tril dem. Så sætter du dem på en bageplade med bagepapir. Lad hæve lunt i 30 minutter.

Pensl med pisket æg.Bag boller på midterste rist i 16-20 minutter, de skal lyde hult når du banker let på dem.

Bør serveres lune med tandsmør.

God fornøjelse og velbekomme.

Leave a Reply