Dette skal du bruge:

  • 500 gram groft økologisk hvedemel
  • 500 gram økologisk spelt eller kamut
  • spæd til med mel hvis dejen blir for tør
  • 1/2 liter vand + surdejsblanding (fåes i helsekostbutikker, eller du kan starte en selv)
  • gær på størrelse med en grønært, gær kan osse fåes økologisk hos Irma eller helsekosten
  • 10 gram havsalt
  • 1 håndfuld sorte oliven eller flere hvis du lyster

Sådan gør du:

Bland det hele og rør det godt i røremaskine (ca 15min) lad koldhæve 16 timer+ i køleskabet, husk en surdej skal være lidt mere våd end en alm dej. Skær ud i passende stykker (ca 170gram) og lad efterhæve 20-30 minutter. Bag ved 275 grader på bagesten til de lyder hult når du banker dem i bunden (ca 20 minutter men hold øje hele tiden)

God bagelyst.

Madfar

Leave a Reply