Økologisk fjerkræ skal behandles nænsomt og det er vigtigt at det steges meget langsomt og med godt fyld for ikke at blive tørt og kedeligt. Kødet er mere mættende og i vores lille familie har vi en kylling på 2 kg i 3 dage. Først til hovedret og derefter et par dage med kyllingesalat eller kyllingesandwich etc. Du får opskriften her.

Du skal bruge:

  • 1 Kylling på ca. 2 kg
  • salt og peber
  • Fyld:
  • 6-8 dadler
  • 1/2 fennikel skåret i fine skiver
  • 1/2 appelsin i både
  • 1/2 æble i både
  • salt og peber

Sådan gør du:

Først rører du ingredienserne til fyldet sammen og kommer det i kyllingen. Luk med den anden halve appelsin du har tilovers.

Gnid kyllingen med salt. Læg den i en bradepande med 3 dl vand med brystsiden nedad i den første time, herefter skal den vendes. Steg kyllingen i ca 2 timer ialt ved 130 grader, de sidste 20 minutter ved 180 grader.

Tag nu kyllingen ud af ovnen og kom husholdningsfilm eller bagepapir over den og pak den ind i rene viskestykker. Lad nu kyllingen hvile i mindste 30 minutter og herefter er den klar til servering.

Server evt, med kartoffel sellerimos eller en sprød sommer salat hvis det er den tid på året.

Den gode sky du får over kan enten bruges til en god sovs eller gemmes i fryseren til en senere lejlighed.

God fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply