Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Panna Cotta med stegte pærer. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Som regel sværger jeg til den franske udgave – creme brûlée – men jeg kunne godt falde til denne her dessert et stykke tid endnu. Lav den nu endelig på ren fløde for velsmagens skyld, ikke noget med halv mælk, halv fløde, for så smager det altså ikke lige så godt. Så hellere gøre det rigtig og ikke så ofte.

Du får hele opskriften her så kan du selv prøve den af.

Til 4 personer:

  • 1 vaniljestang.
  • 4 dl fløde.
  • 80 gram rørsukker
  • 3 blade husblas, jeg bruger en bio/øko udgave, fåes hos din lokale helsebutik.
  • 2 pærer.
  • 2 spsk sukker til stegning.
  • 1 spsk smør til stegning.

Sådan skal det gøres:

Flæk vaniljestangen og skrab alle korn ud, knus med spidsen af en kniv kornene i noget af sukkeret så skiller de bedre ad. Kom vaniljen + korn i en gryde, sammen med fløden og sukkeret. Varm op til lige under kogepunktet – MEN DET MÅ IKKE KOGE – lad det stå og trække her. Efter ca 10-15 minutter kasseres vaniljestangen.

Udblød husblassen i vand i 5 minutter, knu vandet af og herfter kommer du et blad ad gangen i gryden. Når alt husblassen er smeltet hældes den kogte fløde i plastikforme evt. silikoneforme. Stilles på køl i køleskabet 3-4 timer.

Inden servering: smelt sukker på panden, derefter tilsættes smøret. Pæres skæres i tynde skiver og kommes på panden når smørret er bruset af. Pas på det ikke brænder på.

Kom et par skefulde pærer og karamel over Panna Cottaen og server straks.

God fornøjelse og velbekomme.

MadFar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.