Romanesco minder mest om en blanding mellem en broccoli og en blomkål. Den smager godt og har mange sunde egenskaber og den er sprængfuld af vitaminer. Den skal tilberedes akkurat som alm. blomkål.

(ca. 4 personer)

Til retten skal du bruge:

  • 500 gram økologisk svinekød, skinketern i fine stykker
  • 300 gram grønne bønner evt dybfrost, er de friske skal de lige koges lidt møre.
  • 4-5 stængler blegselleri
  • 200 gram butter beans, hvide økologiske bønner
  • 1 romanesco hoved
  • 250 ml soyafløde
  • 1 spsk. økologisk groft rismel
  • 2 spsk. tomatpure’
  • 1 stort løg / rødløg
  • 2 tsk paprik
  • 2 fed hvidløg
  • havsalt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåden:

Butterbeans lægges i blød natten over og koges i letsaltet vand i 1 1/2 time. Jeg har altid forskellige bønner i bøtter på køl så er de altid lige ved hånden.

Varm lidt kokusfedt op i en gryde og tilsæt hakket hvidløg, paprika og løg svitsen gyldent uden at tage farve. Tilsæt kødet og brun med sammen med rismelet og tomatpure’. Tilsæt blegselleri og grønne/hvide bønner.

Lad det hele varme i 5-6 minutter og tilsæt soyafløden, lad retten simre færdig i ca. 25 minutter under låg.

Så har du varm paprikagryde til den kolde vinter. Sundt og nærende.

Retten kan evt serveres med lange brune ris.

Velbekomme folkens

MadFar

Leave a Reply