Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Parmesanblanquette á là Thomas Rode Andersen. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Jeg har i en del år praktiseret den såkaldte stenalderkost – godt nok on/off ….

i perioder hvor jeg har manglet energi, trængt til at tabe mig har jeg gjort det 100% ellers er det mere 60% af tiden.

Jeg har til tider manglet inspiration når jeg spiser palæo. De fleste bøger henvender sig til ugebladsklientellet (fred være med det) smurt ind i alt for meget helsehalløj, som kan være svært fordøjelig for de fleste, nok især den mandlige del af husholdningen.

Den bog findes nu. Thomas Rode Andersen, bedre kendt som stjernekokken fra Kong Hans kælder i København har simpelthen skrevet bogen der har manglet. Den er rå, sej og er fyldt med flotte billeder. Han fortæller kort sin historie om hvordan han begyndte at træne crossfit og efterfølgende fik lyst til at spise en kost der gav ham den energi han havde brug for.

Bogen er fyldt med masser af lækre opskrifter. Du behøver ikke gå op i om det er stenalderkost eller ej, bogen kan bruges af alle. Her er ingen helsehalløj i traditionel forstand, men lækre sunde retter med masser af sundt fedt, store mængder kød og grøntsager.

En af de første retter jeg har lavet fra bogen er Parmesanblanquette. Det er ikke for sarte sjæle der tror på sundhedsmyndighedernes formaning om, at spare på smørret og den fede cremefraiche.

Dette skal du bruge:

 • Muslinger til Blanquette:
 • 1 kg blåmuslinger.
 • 1/2 dl olivenolie.
 • 1 snøret dusk af laurbær, timian og rosmarin.
 • 1 tepose med hvid peber og korianderfrø.
 • 1/2 flaske tør hvidvin, jeg brugte en Chardonnay.

Sådan gør du:

Rens, vask og skrub muslingerne rene for urenheder og skæg. De åbne mulinger skal lukke sig ved et lille bank, gør de ikke det kasseres de. Lad mulingerne dryppe godt af.

Varm olien op og tilsæt muslingerne, dusken og theposen. Varm igennem ca. 5 minutter og tilsæt hvidvinen. Muslingerne er færdige når de er åbne, kødet er fast i konsistensen og nemme at pille ud af skallen. Pil kødet ud af skallerne, kassér de muslinger der ikke er åbne. Hold kødet lunt i en bøtte med låg.

Sigt suppen gennem et klæde for at fjerne sand. Reduser suppen/saucen til 2-3 dl.

Parmesanblanquette:

 • 1 æg.
 • 2 æggeblommer.
 • 2-3 spsk revet parmesan ost – køb nu den ægte det smager sgu bedst (parmigiano Reggiano)
 • 2 spsk cremefraiche 38% – endelig ikke noget fedtreduceret fis det er der ingen smag i.
 • 250 gram usaltet smør.
 • havsalt.
 • kværnet peber.

Sådan gør du:

Æg, æggeblommer, parmesanost og cremefraiche kommes i en blender. Tilsæt lidt salt og peber. Smelt smøret i en gryde og kog det op. Tilsæt nu din muslingefond, alt imens blenderen kører og derefter det kogende smør. Blend suppen/saucen i 5 minutter.

Kom muslingerne i skåle og hæld den rygende varme suppe over, server. Egentlig er det en sauce, men jeg synes den gør sig fint som en lille forret, med et godt stykkebrød og en god Chardonnay. Der var ihvertfald ingen blandt gæsterne der beklagede sig, tværtimod.

Thumbs up til Thomas Rode for en bog med dejlig inspiration og lækre opskrifter.

Læs iøvrigt Gastromand.dk’s anmeldelse af bogen her.

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.