Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Persillesovs - på den knap så fede måde... - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Persillesovs på blomkål og skyr.

Lige som landet ligger har jeg fokus på at tabe mig. Og da jeg havde bestemt den skulle stå på stegt flæsk med persillesovs, skulle der tænkes lidt kreativt. Der skal skrues op for grøntsager og ned med kalorierne, uden at gå på kompromis med den gode smag. Bevares, denne sovs er ikke lavet på en god hønsefond og fløde, men hey har du bedre råd på kalorie-barometeret end mig så giver du den bare gas. Men vil du bare have inspiration til en lettere udgave hvor du kan spise dig i hegnet på den gode måde, ja så er du skam også mere end velkommen. Her kommer sovsen til ca 4 sultne hoveder….. og by the way så er sovs jo såen set bare tyk suppe, husk det…

Dette skal du bruge:

1 blomkålshoved – rengjort og skåret i mindre buketter

½ bouillon, hvad du har lyst til

1-2 dl magert skyr uden smag

1 stor håndfuld frisk persille, finthakket

salt & peber

(næste gang prøver jeg at koge et lille løg og et par fed hvidløg med)

Sådan gør du:

Kog blomkålen helt mør i bouillonen og dræn den herefter, HUSK at gemme kogevandet.

Kom den kogte blomkål i en blender og tilsæt skyr og kogevand lidt ad gangen til du opnår en passende sovse konsistens. Kom sovsen op i gryden igen, tilsæt persillen og giv den et lille opkog. Smag til med salt og peber, evt. et par dråber æblecidereddike. 

Jeg synes det er et godt alternativ til en persillesovs. Det bliver aldrig som en persillesovs, men som sagt et fint, fint alternativ til de af os der lige skal tænke flere grøntsager og mindre fedt ind i kosten.

Stegt flæsk med persillesovs

Skriv gerne hvis du får prøvet sovsen her – gerne i andre variationer – det kunne være fint at høre jeres mening.

Hold jer munter og pas på hinanden

Møs møs

Madfar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.