Når jeg mindes supperne fra min barndom er det sgu ikke altid lutter gode minder. Jo jo en god gammeldags aspargessuppe speget til med købepulver er da ikke af vejen, eller klar suppe med købe kød/mel boller osv osv. Det var besværligt og der skulle koges og sigtes og skummes etc etc. Hvorfor lave hele ramasjangen fra bunden og så smadre det med købe boller som jeg ikke engang vil give min hund hvis jeg havde en (sorry det skulle altså lige ud) Jeg kan godt lide ting der går hurtigt, smager godt og samtidigt er sundt. Det skal ikke tage en evighed at lave og samtidig vil jeg ikke gå på kompromi med kvaliteten. Altså fastfood på den sunde måde. Suppe kan tage 30 min. og så har du mad til 2 dage, det er da til at have med at gøre.

Her er en måde der vil vise dig hvordan det kan gøres og det kan varieres i en uendelighed, brug din fantasi og vær ikke bange for at eksperimentere, ingen begrænsninger.

  • dette skal du bruge til 4 personer
  • 3 halvstore porrer
  • 2 dl linser, jeg har brugt røde linser til denne suppe men brug dem du lyster
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1/2 lille græskar
  • 1 rød chilli (uden kerner hvis du er tøsedreng)
  • 4 sdr.jyske kålpølser – altså 1 til hver – (de bedste fåes hos slagter Franke i Sønderborg hj.lavet naturligvis) kan undlades hvis du ikke er til pøller
  • 1 1/2L vand
  • 3 øko boullion terninger (eller hj.lavet fond hvis du har det på lager, men terninger i mangel af bedre)

sådan gør du:

Du skal hakke porre, chilli, græskar og hvidløg ikke store og heller ikke for små, men rimelige stykker. Varm kokosolie eller olivenolie i en gryde (HUSK olivenolie tåler ikke høj varme max 160 men det skal vi heller ikke bruge her) blødgør det hele i en stor gryde, det må ikke tage farve men skal bare sådan lige have noget varme. Tilsæt linser,vandet og boullion terningerne (er du blærerøv så er det her du bruger din langtidssimret kalvefond) nu lægger du 2 af pølserne ved suppen det giver en lækker røger smag. Lad det hele koge op, skru ned for varmen og lad det småsimre i 30-40 min. Nu tager du suppen og hælder i blenderen, en stavblender er osse udemærket og blender suppen til den er helt fin og cremet.

Varm suppen igennem den skal serveres rygende varm. Anret evt. kålpølse og måske mere chili, det kommer an på hvor hot du vil ha’ den.

MadFar.

Leave a Reply